Programează o vizită
Instagram Facebook LinkedIn
+40724926238 hello@3dorto.eu
Întrebări frecvente

Tu întrebi, noi răspundem

F.A.Q

Ce este Invisalign?

Invisalign este soluția ortodontică cu care 3D-Orto lucrează și care se angajează să o transforme într-o experiență digitală, perfect adaptată stilului tău de viață:

 

  • Invizibilă, discretă, confortabilă și personalizată pe diagnosticul ortodontic al fiecărui pacient, cu precizie de 100%
  • Bazată pe un proces imperceptibil, deci nu presupune schimbări majore sau o perioadă de acomodare
  • Predictibilă, printr-o tehnologie care îți permite să vizualizezi încă de la începutul tratamentului cum va arăta rezultatul final
  • Digital-first, cu o soluție digitală personalizată în care îți poți urmări progresul de îndreptare a dinților direct pe telefon, fără controale medicale și pierdut timp în clinică

Prin parteneriatul cu Invisalign, îți punem la dispoziție cele mai noi soluții de ortodonție, personalizate nevoilor tale.

Pentru cine se aplică tratamentul ortodontic Invisalign?

Tratamentul Invisalign este o soluție excelentă atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți care caută o metodă practic invizibilă pentru a-și îmbunătăți zâmbetul.
Inovația și dezvoltarea tehnologică fac posibilă remedierea aproape a oricărei probleme obișnuite de îndreptare și mușcătură a dinților, de la simplu la complex – toate acestea fără a-ți schimba stilul de viață.

Care sunt etapele tratamentului?

  • Facem cunoștință, virtual

Ne povestești despre nevoile și așteptările tale, noi îți detaliem serviciile noastre și soluția care ți s-ar potrivi cel mai bine. Suntem alături de tine, pentru orice informație ai nevoie.

  • Ne vedem la o primă consultație, în clinică 

Pentru fiecare caz realizăm o scanare 3D pentru a putea să stabilim un plan de acțiune și punem la punct informațiile pe care trebuie să le obținem până la următoarea întâlnire. Practic, aici facem cu adevărat cunoștință cu tine.

  • Afli soluțiile de tratament

Coordonatorul tratamentului îți explică soluțiile posibile, îți oferă consiliere pentru planul financiar care ți se potrivește cel mai bine și îți arată rezultatul final pe care îl vei obține. La noi ai posibilitatea să plătești în rate tratamentul ortodontic, tocmai pentru a-ți fi simplu și accesibil financiar.

  • Primești aparatul dentar

Aparatul dentar Invisalign este invizibil, confortabil, estetic și foarte ușor de gestionat. Aici începe journey-ul real către fericirea autentică.

După ce se aprobă planul de tratament, se vor crea alignerele invizibile, acestea fiind unice pentru fiecare pacient în parte, conform randării 3D din procesul de scanare. Fiecare set de alignere se utilizează timp de 20-22 de ore pe zi, schimbându-le cu un nou set de alignere la fiecare 1 până la 2 săptămâni, conform indicațiilor medicului ortodont. Fiecare set de alignere te va ajuta să îți migreze ușor și treptat dinții, conform planului tău de tratament, până vei ajunge la zâmbetul pe care ți l-ai dorit mereu.

Tot aici, îți prezentăm noțiuni de igienizare a aparatului dentar, utilizarea acceleratorilor de tratament, cât și prezentarea accesoriilor, produsele de igienă și toate informațiile de care ai nevoie pentru o îngrijire atentă a noii tale achiziții.

  • Ținem legătura – face to face și prin app

Suntem digital-first, așa că beneficiezi de un app dedicat în care poți urmării cu ușurință, în timp real, evoluția și progresul tratamentului ortodontic, deții toată documentația aferentă cazului tău și primești informații despre îngrijirea aparatului și igiena orală din timpul tratamentului.

Voi avea asistență pe perioada tratamentului?

Desigur. Pe lângă aplicația digitală prin care îți poți monitoriza oricând evoluția tratamentului, poți face programări în clinică. Suntem flexibili și ne adaptăm programului tău, pentru că înțelegem ce presupune un stil de viață activ sau un program încărcat.

Pentru orice întrebări, nelămuriri sau servicii adiționale îți stăm la dispoziție pe întreaga perioadă a tratamentului.

Îmi pot scoate aparatul dentar Invisalign?

Da, aparatul dentar poate fi detașat. Este însă recomandată purtarea lui pentru cel puțin 20-22 de ore pe zi, pentru a asigura o eficiență maximă.

În timpul mesei și spălatului pe dinți, acesta trebuie înlăturat.

Cum am grijă de aparatul dentar Invisalign?

Cum îmi curăț alignerul?

Aparatul poate fi spălat cu periuța și cu pastă de dinți și clătit cu apă la temperatura camerei. Apa fierbinte nu este recomandată pentru curățarea aparatului – ea poate deteriora  materialul din care este creat aparatul.

Dacă am reziduuri de mâncare precum afine sau sos tomat atunci când pun aparatul în gură, se va păta?

Da. De aceea este importantă curățarea dinților după fiecare masă, înainte de fixarea alignerelor.

Mi-am scăpat alignerul într-un loc neigienic. Trebuie să îl sterilizez după ce îl curăț?

Da. Este foarte important să te asiguri întotdeauna că alinierele sunt curățate  și igienizate înainte de a le purta.  Accesoriile  de curățare Invisalign păstrează aliniamentele curate, igienice și transparente – chiar îndepărtează placa în 15 minute.

Ce fac dacă pierd sau rup un aligner?

Anunți imediat medicul ortodont. Medicul tău va lucra cu tine pentru a se asigura că rămâi la zi cu planul de tratament, ceea ce poate implica purtarea unui set anterior de aligneri, următorul set de aligneri sau comandarea alignerelor  de înlocuire.

Cât de eficientă este această soluție comparativ cu aparatele dentare clasice?

La fel de eficientă, mai rapidă, estetică și confortabilă, și fără durere.

Ce se întâmplă după ce am încheiat etapa de tratament Invisalign?

Va trebui să port un retainer după finalizarea tratamentului pentru a preveni dantura din a se mișca la loc?

Majoritatea medicilor ortodonți recomandă oricărui pacient care a terminat tratamentul ortodontic, fie cu aparat clasic sau cu tratamentul Invisalign, să folosească un retainer pentru a împiedica dinții să treacă treptat înapoi spre poziția inițială. diferit, așa că te rugăm să întrebi medicul dacă ai nevoie de agenți de reținere.

Ce tip de retainer ar trebui să folosesc?

Deși există mai multe tipuri de retainere, noi recomandăm produsele Vivera®. Elementele de retenție Vivera sunt practic invizibile și sunt confecționate dintr-un material patentat, cu 30% mai puternic decât alte materiale de reținere transparente, care te ajută să îți păstrezi noul zâmbet.

Elementele de retenție Vivera vor fi realizate personalizat dintr-o scanare a dinților, utilizând aceeași tehnologie de ultimă generație folosită pentru alignerele Invisalign, în clinica 3D-Orto.

Pentru mai multe întrebări

Nu ezita să ne contactezi. Îți stăm la dispoziție telefonic și prin mail.

Zâmbetul tău începe aici